התכווצויות רחמיות מוקדמות מופיעות בין השבועות 24-36
הסיבות להופעת התכווצויות רחמיות מוקדמות יכול להיות עקב זיהום ממקור פנימי או חיצוני, או בגלל מתח נפשי ממושך, או מסיבה לא ידועה.
הרפואה הסינית מתייחסת למצב האנרגטי של האיברים, כאשר בכל חודש איבר אחר מזין את הרחם לפי סדר קבוע, בנוסף לכך ללב ולכליות יש ערוצים ישירים המזינים באופן קבוע את הרחם והעובר.
לכן יש לדאוג לרווחה נפשית של האישה ולהפחית גורמי לחץ, להשתמש בטכניקות הרפיה, ולחזק איברים חלשים.
זיהומים שכיחים בהיריון
זיהום בדרכי- השתן – אם יש זיהום צריך לטפל בהתאם לתוצאה באנטיביוטיקה. לעשות מעקב חודשי לבירור קיום זיהום סמוי בדרכי השתן.
טיפול מונע להתפתחות זיהום בדרכי השתן : לשתות תה סירפד , לקחת חמוציות-בכדורים או במיץ טבעי, להטיל שתן לאחר יחסי-מין,שימוש בתחתוני כותנה ,לאוורר בלילה- לישון בלי תחתון, להימנע משטיפות רבות עם סבון-זה פוגע בפלורה הטבעית.
הרגלי שתייה: להקפיד על שתיית נוזלים, לא רק מים עד- 3 ליטר ביממה.
הרגלי תזונה: יש להימנע מצום ולהקפיד על -6 ארוחות במהלך היום.
זיהום בחניכיים– בפה מסתובבים מאות חיידקים שיכולים להגיע לזרם הדם דרך חניכיים מודלקות מקור לזיהומים בהריון בגלל הנפיחות והרגישות, לכן יש להקפיד על ניקוי בקיסם פלסטיק גמיש, צחצוח במברשת רכה , ולחזק חניכיים עם מי מלח, ותה קמומיל.
התפתחות פטרייה – יכול לגרום לגרד, לחוסר נוחות, ולזיהום , מקור הפטרייה במערכת העיכול משם מתפשטת לחללים, לכן רצוי להימנע ממזונות שיש בהם שמרים, סוכרים, קמח לבן, לאכול יוגורט.
הטיפול בקליניקה מטרתו להרגיע את הצירים , לחזק את העובר.
הטיפול נעשה בעזרת עשב המוקסה, דיקור סיני, שיאצו, ותרגול טכניקות הרגעה והרפיה.